Stichting Dierenvoedselbank Limburg
wij hebben een hart voor uw huisdieren

Welkom op onze website

Tegenwoordig zijn er, door omstandigheden, helaas veel mensen die tijdelijk niet de mogelijkheid hebben om, naast de kosten voor hun levensonderhoud, hun huisdieren te kunnen onderhouden. Dit terwijl je in moeilijke tijden vaak jouw maatje juist heel hard nodig hebt want het is bewezen dat huisdieren hier een positieve bijdrage aan kunnen leveren. Een hond “dwingt” jou om naar buiten te gaan, mensen te ontmoeten en sociale contacten kun je daardoor uitbreiden en aan houden. Een kat, bijvoorbeeld, geeft jou gezelschap op het moment dat je het thuis “even niet ziet zitten”. Een huisdier is dus niet gewoon ding maar een levend wezen.

Als mensen het dierenvoer niet meer kunnen betalen, dan geven ze hun huisdier vaak gewoon iets van hun eigen eten. Dat is niet altijd gezond want in dierenvoer zitten specifiek belangrijke mineralen en vitamines. Medische kosten kunnen vaak ook niet betaald worden als het dier hierdoor ziek zou worden. Door deze en andere redenen komen huisdieren vaak in een asiel terecht of, nog erger, worden uitgezet. Dit willen wij voorkomen door voer (en huisdiergerichte artikelen) in te zamelen en vervolgens weer uit te delen aan mensen die het nodig hebben. Daarnaast bieden wij, indien mogelijk, nog aanvullende extra hulp en ondersteuning.

Bent u ook in een situatie terechtgekomen waardoor u in aanmerking voor onze steun kunt komen of wilt u weten of er een dierenvoedselbank in uw regio aanwezig is? Klik dan HIER of ga naar de AANMELDEN pagina. Bent u cliënt van de "gewone" voedselbank? Dan ontvangt u daar waarschijnlijk een inschrijf formulier voor uw huisdier.

Door het grote aantal aanvragen dat wij maandelijks ontvangen kan het zijn dat het even duurt voordat wij uw aanvraag behandelen. Uw aanvraag wordt eerst op onze wachtlijst geplaatst. Eén keer per maand worden alle aanvragen bekeken en beoordeeld. U ontvangt van ons een bericht indien uw aanvraag goedgekeurd wordt. Als wij de aanvraag afwijzen worden alle gegevens vanwege de wet op privacy (AVG) vernietigd.

Stichting Dierenvoedselbank Limburg is afhankelijk van de giften van bedrijven en particulieren. Wilt u ons ook steunen (financieel of d.m.v. ter beschikking stellen van diervoer en/of andere artikelen)? Klik dan HIER of ga naar de STEUNEN pagina.

Heeft u een algemene vraag? Stuur ons dan een bericht via de CONTACT pagina. 
E-mailen
Bellen
Instagram