Stichting Dierenvoedselbank Limburg
wij hebben een hart voor uw huisdieren

HISTORIE.... hoe en allemaal begon en verder gaat

01 AUGUSTUS 2013:

Start als Dierenvoedselbank Zuiden met het eerste uitgiftepunt in Hoensbroek.

01 AUGUSTUS 2016:

Registratie als officiële stichting onder de naam Stichting Dierenvoedselbank Parkstad & Omstreken.

MEI 2019:

Start van het project Dierenvoedselbank Limburg om nog meer uitgiftepunten in de provincie te kunnen realiseren en daardoor nog meer mensen en hun huisdieren te kunnen helpen.. 

JULI 2019:

Wij kregen een officiële ANBI (Algemeen Nut Beogende Instelling) status en dit heeft voordelen voor onze stichting en uiteraard donateurs en sponsors. 

AUGUSTUS 2019:

Sloten wij een samenwerkingsverband gesloten met de Dierenvoedselbank Sittard-Geleen, hetgeen uiteindelijk leidde tot een gezamenlijk besluit om deze als dependance van de Dierenvoedselbank Parkstad & Omstreken toe te voegen.

SEPTEMBER 2019:

Vanaf september 2019 biedt de dierenvoedselbank, dankzij sponsoring van de firma Lotgering uit Zaandam, aan een aantal klanten voortaan de mogelijkheid om te kiezen tussen een brokken- of vleespakket. Dit laatste wordt helemaal door de sponsor betaald.

In diezelfde maand werden wij ook erkend als officieel beneficiant van de stichting Dierenlot. Wij mogen vanaf nu, in Arkel, regelmatig dierenvoer en dierbenodigdheden ophalen.

04 OKTOBER 2019:

Op 04 Oktober 2019 werd, voor de eerste keer, een benefietavond georganiseerd om fondsen te werven waarmee wij diverse projecten willen gaan realiseren. Er waren belangenloze, optredens van een groot aantal artiesten en een doorlopende tombola met een totaal prijzenpakket ter waarde van ruim € 1.600,00 beschikbaar gesteld door een groot aantal sponors.

16 DECEMBER 2019:

Op deze heugelijke dag wordt bij notariskantoor Wolfs/Knops in Heerlen, de definitieve naamsverandering statutair en officieel vastgelegd. Vanaf deze dag heten wij officieel Stichting Dierenvoedselbank Limburg.

17 DECEMBER 2019:

Een delegatie gaat naar Arkel om een bestelauto te mogen ophalen. Deze auto, een Citroën Berlingo, wordt ter beschikking gesteld door de stichting Dierenlot. De bestelauto is geheel bedrukt met informatie van onze stichting en zal worden ingezet voor het ophalen van donaties. 

 

JANUARI T/M MAART 2020

We krijgen steeds meer naamsbekendheid. Zowel potentiële cliënten als donateurs weten ons steeds beter te vinden. In Februari hebben wij diverse keren garderobes van een bevriende carnavalsvereniging verzorgd en zo een aardig extra bedrag bij elkaar verdiend voor de DVBLimburg

MAART 2020

Ook wij krijgen helaas met het Corona beleid te maken: de regels tijdens de uitgiftes worden strikt nageleefd (1,5 meter afstand houden, niet onnodig blijven en alleen komen. Activiteiten worden tot nader order opgeschort.

JUNI 2020

Vanwege een verschil van mening wat betreft beleid zullen een aantal vrijwilligers onze organisatie verlaten. Zij gaan onder een andere naam verder met een eigen initiatief

JULI 2020 

Wij hebben vanaf  29 juli de beschikking gekregen over een eigen pand. Dit is gelegen aan de Oranje Naussaustraat nummer 34 te Heerlen. Wij mogen hier de uitgifte verzorgen en maken er tevens een huiselijke ontmoetingsplek van. Elke dinsdag en woensdagochtend zijn een aantal vrijwilligers hier tussen 10 en 12 uur aanwezig om uw vragen te beantwoorden. Ook kunt u zich hier inschrijven of donaties afgeven.

SEPTEMBER 2020

Door samenwerking met Snuffelwinkel Canilos te Gulpen hebben wij een extra uitgiftepunt kunnen opstarten. Cliënten woonachtig in de regio Gulpen WIttem en Vaals kunnen zich vanaf nu ook bij ons aanmelden. Uitgifte vindt 1 keer per maand plaats op dinsdagmiddag. Adres: Cobbejennegats 1a.

OKTOBER 2020

Ook dit jaar doen wij weer mee aan de Rabobank Clubkas Campagne. Leden/ cliënten van deze bank kunnen uit een lijst van goede doelen kiezen waar zij op willen stemmen. Elke stem levert een klein bedrag op. Dit jaar kregen wij ruim 300 stemmen, waarvoor onze dank!

DECEMBER 2020

Wij sluiten dit jaar met gemengde gevoelens af: er is dit jaar veel gebeurd en veranderd. Hopelijk brengt 2021 ons veel mooie en positieve momenten. Binnenkort meer.....


 
E-mailen
Bellen
Instagram