Stichting Dierenvoedselbank Limburg
wij hebben een hart voor uw huisdieren

HISTORIE.... hoe en allemaal begon en verder gaat

01 AUGUSTUS 2013:

Start als Dierenvoedselbank Zuiden met het eerste uitgiftepunt in Hoensbroek.

01 AUGUSTUS 2016:

Registratie als officiële stichting onder de naam Stichting Dierenvoedselbank Parkstad & Omstreken.

MEI 2019:

Start van het project Dierenvoedselbank Limburg om nog meer uitgiftepunten in de provincie te kunnen realiseren en daardoor nog meer mensen en hun huisdieren te kunnen helpen.. 

JULI 2019:

Wij kregen een officiële ANBI (Algemeen Nut Beogende Instelling) status en dit heeft voordelen voor onze stichting en uiteraard donateurs en sponsors. 

AUGUSTUS 2019:

Sloten wij een samenwerkingsverband gesloten met de Dierenvoedselbank Sittard-Geleen, hetgeen uiteindelijk leidde tot een gezamenlijk besluit om deze als dependance van de Dierenvoedselbank Parkstad & Omstreken toe te voegen.

SEPTEMBER 2019:

Vanaf september 2019 biedt de dierenvoedselbank, dankzij sponsoring van de firma Lotgering uit Zaandam, aan een aantal klanten voortaan de mogelijkheid om te kiezen tussen een brokken- of vleespakket. Dit laatste wordt helemaal door de sponsor betaald.

In diezelfde maand werden wij ook erkend als officieel beneficiant van de stichting Dierenlot. Wij mogen vanaf nu, in Arkel, regelmatig dierenvoer en dierbenodigdheden ophalen.

04 OKTOBER 2019:

Op 04 Oktober 2019 werd, voor de eerste keer, een benefietavond georganiseerd om fondsen te werven waarmee wij diverse projecten willen gaan realiseren. Er waren belangenloze, optredens van een groot aantal artiesten en een doorlopende tombola met een totaal prijzenpakket ter waarde van ruim € 1.600,00 beschikbaar gesteld door een groot aantal sponors.

16 DECEMBER 2019:

Op deze heugelijke dag wordt bij notariskantoor Wolfs/Knops in Heerlen, de definitieve naamsverandering statutair en officieel vastgelegd. Vanaf deze dag heten wij officieel Stichting Dierenvoedselbank Limburg.

17 DECEMBER 2019:

Een delegatie gaat naar Arkel om een bestelauto te mogen ophalen. Deze auto, een Citroën Berlingo, wordt ter beschikking gesteld door de stichting Dierenlot. De bestelauto is geheel bedrukt met informatie van onze stichting en zal worden ingezet voor het ophalen van donaties. 

 

En wat er nog gebeurd…. Dat volgt later op deze pagina

 
E-mailen
Bellen
Instagram